24 Ağustos 2010 Salı

VE ALLAH KADINI YARATTI!

    Hiç dikkatinizi çekti mi, Adem peygamber yaratıldıktan sonra yaratılmış Havva anamız. Dediklerine göre O'nun kaburga kemiğinden, niye peki Allah'ın bir kadın yaratacak malzemeye ihtiyacı mı vardı? Tabiki hayır bunun bence tek sebebi olabilir, belki  insanların birbirlerine hep ihtiyaç duymasını murad etmiştir yaradan. Klişe bir söz biliyorum bir elmanın iki yarısı olayı bu. Dünyaya biraz  zarafet ve letafet katması için yaratmış olmalı kadını. Kadın eli değen herşey sihirli bir değnek değmişçesine değişir aniden, size bir fincan kahveyi bir kadının verdiğini gözünüzün önüne getirin, birde kendi aldığınızı. Kadın dedik ya şimdi tüm hemcinslerimin bu övgüleri haketmek için sadece kadın olmaları yetmiyor tabiki. Benim dediğim kadın, bir cins isim değil aksine bir sıfat. Bu sıfata layık olduğumuz ölçüde kadınız bizde. Birde günlük mücadele içinde birşeylerden daha fazla pay almak adına kadınlığını soyunup bir kenara bırakan ve erkeklerin savaşına katılan kadınlar var. Onlarla aynı şartlarla savaşabilmek için erkekleşmiş, kadınlığını unutmuş, soyunup evde bırakmış kadınlar. Dünyada mutlu olmanın kendinden hoşnut olmanın yolu önce kendin olmaktır. Peki daha kadın bile olamazken nasıl kendi olacak bu kadınlar. Ve en kötüsü soyunup evde bıraktığı o kadın kisvesi zamanla artık üzerine giymeye çalışsa bile üzerine olmayacaktır deforme olmuş ölçüleriyle. Dünyaya kafa tutmak için erkek gibi olmak gerekmez, kadın olmalı kadın! Erkek gibi kadın benzetmesinden daha aşağılayıcı ne var ki bir kadın için. Aslında kadın gibi kadın, erkek gibi erkek olmalı insan. Bizler erkek gibi olmaya çalışırsak kadınların dünyaya getireceği şefkati, inceliği, duyguyu , zarafeti  kimden soracağız. Ya dünyaya yeni gelen o melekleri kime emanet edeceğiz, bu amazonlara mı asla! Anne olabilecek kadınlar lazım gelecek nesile; zarif, sevecen, şefkatli, fedakar ve değerlerine el uzatmaya çalışanın gözünü oyacak kadar güçlü ve gözüpek yani tanrının yarattığı kadın gibi kadın!  Az kalsın unutuyordum, güçlü kadın isteyen erkekler var ya; kendilerine yük olmasın diye maddi gücü olan, kendi deyimleriyle  ayakları üstünde duran kadın ararlar, bu kadınla birlikte olunca da kadınsal yönler bulabilecekleri başka kadınlarla fantaziler yaşarlar. Ayakları üzerinde durmak hayata karşı direnmek herşeye rağmen yoluna devam etmektir aslında sadece para kazanmak değil ve inanın bana tüm gerçek kadınlar ayaklarının üzerinde dururlar. Ayaklarının üzerinde dururlar ve dünyaya yeni savaşçılar kazandırmaya devam ederler yaşamın tüm sürprizlerine rağmen.

1 yorum:

efrasiyab dedi ki...

Kadının sahip olduğu hasletler daha üstündür, kadın vericidir, fedakardır, sevdiklerini mutlu etmek için inşa eder, sevmezler yıkar, küçükken oynanan oyunlarda bile anne olur, hemşire olur, öğretmen olur, sevmek, okşamak, okşanmak ister. ebeveynler beğensin diye iidir dersleri, vs vs

ama erkek egoisttir, rekabetçidir, alıcıdır


hal böyle iken neden erkekleşip ne idüğü belirsiz çekilmez yaratıklar haline gelirler, fıtratlarına o kadar zıt olan kapitalist dünyanın bir parçası haline gelmek için içlerindeki anneyi öldürürler.