18 Eylül 2010 Cumartesi

FATMAGÜLÜN SUÇU NE Mİ?

    Kadın olmak dışında mı yani, evet birkaç tane daha var. Mesela kadınlık onurunu koruyacak olgunluk ve kararlılıktan yoksun olmak, nişanlısı bile olsa bir erkeğin kendisine potansiyel fahişe gibi davranmasına gözyummak, sahip olduğu değerlerin farkında olarak bunu korumak için yeterince tedbirli olmamak ve kadın olmanın güçlü olmak demek olduğunu bilmemek mesela. Lafımı tamamlayamayacak kadar kızgınım onun için atlayacağım birazını, ya kardeşim bu kadın milleti niye kendini tecavüz maduru veya hayat kadını olarak tanımlamaktan bu kadar zevk alıyor? Sakın bana sanat zırvaları okumaya kalkmasın kimse, hangi sanat-hangi maddi kazanç bir kadını bu kadar zavallı ve pis bir durumda canlandırmayı haklı kılabilir? Ha konunun çıkış noktası bu olacaksa illede o zaman bu olayı sadece sözle dile getirip konuya buradan devam etsinler, hadi bunu yapıyor bazı ahlak yoksunları diyelim ya bunu 'başarıyla' canlandıran o 'kadın'lara ne oluyor. Olay bununla kalsa iyi, birde oğlunu-kızını yanına alarak bunu izleyen yaratıklara ne oluyor, halk arasında kadın deniyor bunlara da ve bunlar lafa gelince namus timsalidirler aynı zamanda. Beni kimse kendi yapmayacağı birşeyi izlemekten zevk alan birinin varlığına ya da akıl sağlığına ikna edemez. Tüm bunları düşününce bazı erkeklerin kadınlar hakkındaki o iğrenç düşüncelerinde doğruluk payı olduğuna inanası geliyor insanın, bir kadın olarak bunları söylemek çok zor geliyor evet ama dürüst olmak gerekirse bende dışardan bakan biri olsaydım bu konuya, yani kadın olmasaydım kadınlar hakkında pekte iyi yargılara sahip olamazdım doğrusu bu şartlar altında, en azından büyük kısmı hakkında. Bunu söylediğim için kimse bana kızmasın, o sahneleri öfkeden kudurmadan izleyebilen kadınlara söyleyecek daha iyi bir sözüm yok benim, pekçok kadın tarafından taşa tutulacağımı bilerek yazıyorum bunları, zira haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Daha söyleyecek çok sözüm var ama böyle bir platforma yakışmayacak sözler olduğu için artık susuyorum ve gerisini akıl ve vicdan sahibi insanlara bırakıyorum, buradaki anlatımlara uymayan hemcinslerimden özür diliyorum eğer yanlış anlamaya sebep olduysam, ama aklın yolu birdir eminim bana hakverecekler, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

2 yorum:

MECMUA-İ MODERN dedi ki...

bu tarz sahnelerin olduğu filmleri izleyemiyorum, mesela küçük kadınları da izleyemedim hiç. ve asla izlemeyi de düşünmüyorum.

Adsız dedi ki...

Artik türk televizyonlarinda bu tür sahnelerle karsilasmaktan biktim.Hani sansür nerde diye bagirasim geliyor.Kadin oyuncularin bu tür sahneleri canlandirmasina bir anlamda veremiyorum.Bu tür filimleride izlemiyorum sinirlerimi yipratmaktan baska bir ise yaramiyor,cocuklarimida izlememeleri icin uyariyorum.Ben bu yasimda tahammül edemezken gelisme cagindaki cocuklarimin ruh halini düsünmek bile istemiyorum.Birde o siddete maruz kalan kadinlarimiz genc kizlarimiz var o sahneleri istemeyerekte olsa yasayan insanlarimiz var onlarin bu filmi izlerken ne tür bir izdirap cektiklerini düsüne biliyormusunuz?