24 Haziran 2010 Perşembe

BİZ ÜÇÜMÜZ

     Hırpalandık, üzüldük, kem gözlerle süzüldük. Bir elin nasıl birini okşarken dirseğiyle diğerini dürttüğünü gördük. Benim kalbim o zaman üç parçaydı, ben ve iki kimsesiz yavru, sonra bir kızım oldu bende kalan o bir parçayıda kızıma verdim. Sonuç ne mi? Artık kimseye verecek parçam kalmadı, belki bu yüzden başka çocuk yapamadım zira bu kadar parsellenmiş bir kalple ona haksızlık etmiş olurdum. Hep içimdekileri dört kişilik yaşarım ben, şimdi iki kardeşim daha var ve iyiki var. Onları da çok seviyorum, ama onların herzaman ve her şartta kendileri için çırpınan arkaları oldu. Diğerleri gibi ortada kalmış, yönünü şaşırmış birer zavallı olmadılar, iyiki de olmadılar. Diğeri henüz öğrenci, ama evli olan erkek kardeşim sağolsun beni hep arar, sorar. Onun mutluluğuyla, başarısıyla hep göğsüm kabarır. O bana kardeşliğin sorunsuz, hayatla barışık yüzünü gösterdi. Canım kardeşlerim iyi ki varsınız ikinizide çok seviyorum, biz üç acıların çocuğundan sonra siz filmin mutlu sonu gibisiniz. D........imin bir oğlu var şimdi, canım benim resmini bile görünce kalbim yerinden oynuyor. Rabbim iyi yazılar yazsın, hayat güzel yüzünü göstersin inşallah ona. F........o henüz bir öğrenci inşallah hayallerinin tümünü gerçekleştirir ve hayatın dikenli değil, asfaltlı yollarında yürür. O.........um yavrum kaç yaşına geldi hala küçük kimsesiz bir çocuk o benim için, kızım bile benim etkimle herhalde anne gibi davranır dayısına. Hayattan O'nun için dileğim vefalı ve çok sevecen bir eş ve içinde biriktirdiği tüm sevgiyi verebileceği güzel bir evlat. S.........im canım tek kız kardeşim, eğer o olmasaydı bu dünyada işte o zaman gerçekten öksüz olurdum ben. İki yavrusu var onun, bir kız bir oğlan içimizden "üçümüzden" tek aile olmayı başaran o çok şükür. Hayatın ona artık gül bahçelerini açmasını diliyorum, taşlı tarlalardan uzak olsun biricik bacımın yolu. Kızım M........şum benim hayat arkadaşım, can yoldaşım. Başka çocuğum olmadı ama O'nun hep iki kuması oldu, dayısı ve teyzesi. O'da benim huyumu aldı, teyzesi ve dayısına bir yeğen gibi değilde tıpkı bir anne abla tavrıyla yaklaşıyor, onlarla diyaloğu dayı veya teyze yeğen gibi değilde aynı şartlarda iki yetişkin gibi hep. Hayattan beklentim ne mi O'nun için? Cevap çok basit, hayatın benden esirgediği herşey.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne tuhaftir dimi istenmeyen insanlar hep karanlikta kalirlar istenen sevilenler hep isikta, yani gece ve gündüz gibi,evet biz ücümüz geceyi temsil ederken diger üc kardesimiz gündüzü temsil ediyorlar.Ben kardeslerimin hepsini seviyorum gece gündüz ayirt etmeden birde hic görmedigim abim var ben dünyaya gelmeden o bu dünyaya elveda demis bazen düsünürüm keske yasasaydi belki bize kolkanat olurdu oda ablam gibi yani kücük annem gibi. belkide o herseyi önceden sezip elveda dedibütün hayinliklere kem gözlere kim bilir ama onuda tanimak isterdim bazen cok yalniz oldugumda maziye dalip hüznüm beni bogarcasina bogazima dügümlendiginde gök yüzüne baktigimda ordan bana göz kirpar sanki yeter aglama dercesine,bilmiyorum neden ben onu hep gökyüzünde hayal ederim umarim cennet mekani olur. Kücük annem diyorum cünkü ablam biz kücükken hep bize yoksun kaldigimiz anne edasiyla yakinligiyla yaklasirdi.zaten abla anne yarisi degilmidir?benim kücük annem yanimda oldugunda yemegimi önüme koyar eyer yalniz yiyemiyecegim bir seyse mesela balik gibi hic unutmadigim bir animdir bu ben kücügüm daha o da genc kiz ben kilciklari ayiklayip yiyemiyorum o teker teker bana ayiklayip yediriyor.sevgi budur o acken siz tok yatamazsiniz,o üsürken siz sobaya yakin duramazsiniz,o aglarken siz gülemezsiniz,sevginin tanimi benim icin cok baskadir sevgi onu birakip gitmeniz emri verildiginde buna karsi yapacak bir seyiniz olmasada onu birakmamak istediginiz icin bagira bagira aglamaktir ama baska carenizde yoktur yaparsiniz caresiz.hastayken basinda beklemektir riyakarca birakip gitmek degil.parasi bittiginde cebinizdeki son ekmek paranizi ona vermektir kendi cikarlariniz icin kullanmak degi,(araba ve ev gibi)
üsüyen ellerini isitmaktir,sacini oksamaktir,evet daha cok yazabilecegim örnek var ama su an degil baska zaman belki.Hepinizi seviyorum beklentisizce cikarsizca sizin de beni öyle sevdiginizi biliyorum.hersey dilediginizz gibi gönlünüzce olsun bütün kardeslerime söylüyorum bunu allah yolunuzu acik etsin. yigenlerimin biri gecenin biri gündüzün birer meyvesi ikisinide seviyorum m...osum dabizim gibi bir cok seyden yoksun büyüdü hemen hemen ayni ortak acilarla büyüdük bundan sonra hic üzülmesin diye her gün dua ediyorum.Yavrum benim bizim mahrum kaldigimiz olmasini istedigimiz her sey onun olsun.Bize cok görülen her sey.Ama sunu unutmamak gerekir o bizden birazdaha sansliydi onun yaninda elini tutan bir annesi vardi bizim elimiz hep bostu.Sahipsiz kimsesizdik en azindan onun üsüdügünde sirtini dayiya bilecegi bir omuzu vardi.Bu mücadele dolu senelerin ardindan kimimiz yarali kimimiz boynu bükükde olsak bu günümüze de sükür diyorum beterin beteri var.hayattayiz yada hayatta kalmayi basardik ve sevdiklerimizle yasiyoruz isteyince gidip görüyoruz yasaksiz.engelsiz.Bizden sevgiyi esirgeyenlerede veriyoruz sevgimizi sevgisiz kalmanin ne demek oldugunu bildigimiz icin.